Na dobré cestě…

Mám skoro za sebou druhý měsíc po zranění kotníku a pokusu o návrat k dřívější formě. Nechci to zakřiknout, ale zatím se daří. Po opatrném únoru jsem do toho v březnu začal trochu víc šlapat, vrátil jsem se do lesů a kopců, abych nabral sílu a na silnici jsem přeřadil na vyšší rychlostní stupeň. Jak jsem rychlý jsem si otestoval na Běhu za břehem (otvírák seriálu chlapáckých běhů.

Běh za břehem 2016
zbývá asi 200 m do cíle

Před třemi roky jsem tuhle 7km trať zvládl za 26:10, letos za 26:51. Na to že jsem dva roky nic rychlého pořádně neběžel jsem spokojený. Fotografů bylo jak hub po dešti, takže i pár obrázků mám. Další takový rychlejší závod bych si chtěl dát domácí Půlmaraton údolím Moravské Sázavy. Za tím účelem jsem si na Strava.com spustil osmitýdenní tréninkový plán na půlmaraton. Spíš jen tak pro zajímavost jak mě to bude honit. Zadal jsem výsledný čas 1:20, abych se neflákal. Hned v pátek mi naservíroval intervaly 8-10 x1000m tempem závodu na 5-10km. Si asi myslí, že když to chci dát za hodinu dvacet, tak už jsem to někdy zkoušel. Dal jsem jich 5 a měl jsem dost. Ale říkám si, co nenaběhám v intenzitě doženu objemem 🙂 (např. nedělní long run dle plánu 1:30, dal jsem pro jistotu 2:20). A objemy se už dostaly na 100 km za týden, když se tohle podaří dodržovat tak to půjde.

100tyden
tak takhle by to mělo minimálně vypadat 🙂

Jo, a taky jsem díky Stravě zjistil, že jsem celé ty roky žil/běhal v bludu. Teda tušil jsem, že výpočet nastoupaných metrů dle mapových podkladů na connectGarmin nebude úplně košer, ale nějak zásadně jsem to něřešil. Na dlouhých tratích, které jsem si měřil se to vždycky +- srovnalo s údaji uvedenými v propozicích nebo od jiných běžců, ale na ktrátkých tréninkových trasách mi Garmin hodně nadržoval. V úterý jsem běžel společně s kamarádem. Koupil si nedávno Garmin Fénix 2, no a strava automaticky spojuje activity, které běžíte ve více lidech, typicky závody. A jaké bylo mé překvapení, ne-li přímo zděšení, když jsem viděl ten rozdíl. Na necelých 18 km, já +586m, on +341m. Mě tedy vypočítal garmin o 71% víc než naměřil kamarád.

profil_garmin

Poučení do budoucna: všechny kopce si dej radši dvakrát 🙂
… a kup si nové garminy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *