Co bude a nebude v sezoně 2017

Dlouho jsem nic nenapsal. A tak stejně jako jsem si dal předsevzetí do nového roku a začal jsem zase pravidelně trénovat, tak si do nové sezony dám předsevzetí něco napsat z každého závodu (pokud možno v řádu dnů po závodě, než to zapomenu). Zatím bych alespoň nastínil kde se letos proběhnu. Ti co mě sledují na facebooku už něco ví a ti ostatní se to dozví teď.

V letošní sezoně jsou důležité dvě věci. V první řadě je to podstatné zkrácení závodních distancí a v druhé řadě návrat k maratonu, kde bych se na podzim pokusil vylepšit osobní rekord z mého jediného maratonského pokusu v roce 2012 ve Stromovce. Plánované závody už jsem trochu tajně zveřejnil pod odkazem Plánované závody vpravo (na mobilu dole). Jsou tam i trmíny a odkazy, nebudu se teda opakovat a projdem si je jen stručně (ťukám to na mobilu cestou na Ještěd) jeden po druhém:

Ještěd Sky Race – už zítra se postavím na start závodu Honzy Dušánka, ze kterého mám možná větší respekt než ze Slavových 200 kilometrových 100MKMK. Je to sice krátké, ale zato rychlé, intenzivní a vertikální.

Pošemberský ultrakros – ještě kratší sprint, pro otestování rychlosti ideální. Ale hlavně je to Pošuk.

Jesenická 100 – je potřeba něco psát, já myslím že ne. Letos tedy se všema kontrolama, abych byl ve výsledcích  🙂

Půlmaraton údolím Moravské Sázavy – Pošuk bude test rychlosti, tady už to napálím naplno. Domácí certifikovaná  trať. Pokus o osobák, snad to klapne.

Kysucký maraton – ještě nevím jestli pojedu, pokud jo, tak to bude jen testovací závod, abych si připoměl co to obnáší držet 3 hodiny v tempu.

Nízkotatranská stíhačka – ještě nemám potvrzenou registraci, parťák nemá zaběhnuté kvalifikační závody, tak čekáme zbudou-li místa na startovce. Snad to klapne. V záloze jsem měl JUT, ale ten letos nebude.

YES!enický maraton – po dvou vynechaných ročnících, kdy jsem se pokoušel o dokončení 100MKMK, se vracím na start mého oblíbeného závodu. Laťku mám z roku 2012 celkem vysoko, takže vylepšení bude závislé na mnoha faktorech. Uvidíme.

Brněnský masakr – tenhle závod mě láká od té  doby co vzniknul, tak doufám že už to mají vyladěné a náležitě si to užiju.

Pražský maraton – ten pravý pražský maraton není v květnu, ale tradičně v říjnu. Letos 54. ročník. Tady bude první ostrý pokus o moje maratonské maximum.

Ústecký Vitasport maraton – no a na závěr, kdyby to v Praze nesedlo, jsem si nechal ještě jeden pokus. Případně zkusím ještě vylepšit.

Trailová závist – a na závěr sezony už jen krátké proběhnutí na okraji Prahy. Závod ultratrailistů Honzy Bartase a Zuzky Urbancové určitě bude stát za to.

Tak to jsou ty hlavní závody nastávající sezony. Mezitím si v rámci tréninku střihnu nějaké kratší lokální závody, ale moc toho asi nebude. Prozatím jsem si letos dal dva úvodní závody chlapáka Běh za břehem a Hněvkovský Běh Balatonem. Na prvním jsem si posunul osobák o nějakých 10 vteřin a 9. místo v nabité konkurenci chrtů natěšených na novou sezonu je myslím slušný. Druhý byl první ročník, takže není srovnání, ale průměrné tempo 4min/km na 11-kilometrové kopcovité trati a 5.flek je taky super. Pravidelný trénink zdá se nese první ovoce, tak jsem zvědavý, jak se to projeví zítra na Ještědu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *